10-9-2018 Maak je eigen havenmaaltijd met Kinderkeuken Rotterdam!

Rotterdamser kan het eigenlijk niet; je eigen havenmaaltijd maken terwijl je de schepen langs het (keuken) raam voorbij ziet varen. 160 basisschoolleerlingen gingen met Kinderkeuken Rotterdam aan de slag, afgelopen vrijdag bij de aftrap van de Wereldhavendagen. Ze waren te gast bij het EIC (educatief informatiecentrum Mainport Rotterdam) op de landtong van Rozenburg. De kinderen deden mee aan Port Rangers, een jaarlijks terugkerend project van jongerenorganisatie Jinc en het Havenbedrijf Rotterdam. De groepen met de mooiste havenwerkstukken kregen een feestochtend aangeboden. Daar hoorde een lekkere lunch bij en wij gingen aan de slag met de enthousiaste koks. Sommigen waren zo trots op hun eigen gerechtjes, dat die ter plekke op de foto moesten. Daar waren wij van de Kinderkeuken dan op onze beurt weer trots op! En waar komen nou eigenlijk de meloenen voor het fruittoetje vandaan? Uit Brazilie, aangevoerd via de Rotterdamse haven!

86EA0BA4-1890-40C8-9CC1-1835E6E306FF

Geef een reactie