20-9-2018 Kookles op de BSO

Twee jaar geleden bezocht BSO Partou Kinderboerderij De Wilgenhof tijdens de herfstvakantie. De kinderen gingen knutselen, lekker buiten spelen bij de dieren en natuurlijk ook een kookworkshop doen. Het was een heel leuk uitje en de BSO vroeg ons om ook bij hun op locatie lekker en gezond met de kinderen te koken.
We starten nu alweer onze 2e lescyclus. Het is altijd een feestje om bij de BSO aan te komen, gisteren ook weer! Geholpen door de plaatselijke pubers, “Mevrouw, zullen we even helpen met sjouwen?” installeren we ons in de keuken. De kinderen hebben veel te vertellen over hun start op school. En ja, in koken hebben ze ook weer veel zin! We maakten een nazomers maaltje: pasta salade en tomatensoep met wortel en basilicum. De tomaten werden door de kinderen zelf even aangebakken in de pan ( ze zijn dol op bakken!), voor een extra lekkere smaak.
Het resultaat mocht er zijn: de soep werd heerlijk en al op de BSO geproefd. De rest ging in een beker mee naar huis, met de pastasalade. Ook fijn voor thuis!

A6E4C853-3383-4EAB-A55E-3F2471528485
Even voorproeven!

Geef een reactie