14-10-2018 Pittige kookles

                           …  bukken  in het rijstveld!

Gisteren gingen we van start met de eerste kooklessen van het nieuwe schooljaar. 2 maal 14 enthousiaste keukenprinsen -en prinsessen stonden te trappelen om aan de slag te gaan! Het werd een pittige kookles: pompoensoep met verse gember en Thaise curry. Eerst maakten we de soep, die natuurlijk ook getest en geproefd moest worden. We deden er gevijzelde kardemomzaadjes in. De kinderen roken aan de kardemompeul en vonden dat hij naar peper ruikt. En naar pepernoten, volgens Simon. Daar heeft hij gelijk in, het zit in het specerijenmengsel dat voor pepernoten wordt gebruikt. Wat een goede neus!  Vervolgens sneden en bakten de kinderen alle verse groenten voor de curry. Ze vermengden het met voorgekookte rijst. Michiel en Sarah wisten te vertellen hoe rijst groeit: aan planten, die stuk voor stuk gepoot worden in drassige rijstvelden. Hoe voelt dat eigenlijk, om de hele dag gebukt te staan in zo’n veld? Dat werd spontaan geoefend! Na de kookles werden de dieren van de boerderij getrakteerd op alle restjes. En de soep en de curry? Die gingen mee naar huis. Eet smakelijk!

ps: Wil jij precies weten hoe rijst groeit? Ga naar schooltv.nl/hoe groeit rijst? en bekijk het filmpje!

Geef een reactie