4-11-2018 De pauwenlift

Florens is bijna jarig en gaat ook nog eens verhuizen naar Arnhem. Genoeg reden om een mooi feest te geven voor alle vriendjes. Hij had al eens gekookt met ons op de BSO en het moest een kookfeest worden. Dat vinden wij van de Kinderkeuken natuurlijk hartstikke leuk om te horen! Tussen het koken door vieren de dieren op de boerderij het feest een beetje mee; ze krijgen alle restjes gevoerd. Enthousiast komen de kinderen terug; de geiten, de schapen, de cavias en de konijnen zijn allemaal bezocht. “En de pauwen?”, vragen wij, “hebben die ook wat gekregen? Ga maar eens kijken, ze hebben een jong!” Zo gezegd, zo gedaan. Maar waar slapen de pauwen eigenlijk? Waar was hun nest? Ik vertel dat het bovenop de hooiberg is. Nu rijst de vraag: hoe kwamen ze daar? De kinderen gaan weer op stap. En komen blij terug, want ze hebben het ontdekt, kom maar mee! Naast de hooiberg is een klein houten plateautje. “Dat is de pauwenlift!”, roept Florens. Wat een mooie oplossing hebben die pauwen zeg! Na afloop gaan de kinderen blij naar huis met hun gevulde bakkersdoosjes. De rust op de boerderij is weergekeerd. De pauwen nemen een aanloopje en vliegen op hun gemak de hooiberg in!

Vaderpauw in volle glorie: tijdens de kooklessen afgelopen zomer, betoverde hij hele klassen met zijn prachtige staart!

 

Geef een reactie