14-11-2018 De spanning stijgt…

Maura is de zus van Lisa en kwam woensdag, net als haar grote zus, ook haar kookfeestje bij de Kinderkeuken vieren. Het monchoutaartje wordt versierd met pepernoten, want de Sint is al bijna in het land. “Zingen jullie op school al Sinterklaasliedjes?” vraag ik. Nee, daar wordt maandag, als de Sint in het land is, mee gestart. Tiddo vraagt zich af hoe het ook alweer gaat; “Zie ginds komt de stoomboot.” En dat oefenen we even terwijl er ondertussen flink wordt gesneden in de druiven om een mooi taartje te maken. Iedereen kent het lied nog, laat de Sint maar komen! Inoa bewaart alvast een stukje van haar taart voor Zwarte Piet, want je weet maar nooit wanneer hij langs komt. Eenmaal buiten in de groentetuin komen de kinderen een flinke engerd tegen: de vogelverschrikker staart ze kwaad aan. En daar bij dat elfenbankje op die boomstam, horen we daar iets…? We gaan gauw terug naar de veilige keuken en eten een speculaasje terwijl de bakkersdozen worden versierd. De kinderen nemen de speculaasjes met een molentje erop, want die brengen geluk. Weer iets geleerd!

Geef een reactie