25-11-2018 Draaien en stampen!

Een grote wens van de kinderkookploeg van BSO Partou ging deze week in vervulling: zelf pasta maken! Al een aantal keer hadden ze erom gevraagd en donderdag was het zover. Na het kneden van het deeg ( verbazingwekkend simpel eigenlijk: per kind 100 gram bloem, 1 ei, een drupje olijfolie en een snufje zout) draaiden we van de deegballen mooie lasagnevellen in de pastamachine. Lekker relaxed,  zo’n deegbal, want het is net een stressbal, vonden ze. We hingen de vellen te drogen aan het wasrek en de kinderen gingen aan de slag met groentes voor de saus. Het werd een prachtige lasagne; om trots op te zijn! Zaterdag werd er bij de kooklessen niet gedraaid, maar gestampt. Het weer was er ook naar! De kinderen maakten een stamppot van zoete aardappel, prei, Chinese kool, walnoten en geitenkaas. “Hoe gaat dat stampen eigenlijk?”, vroeg Marley zich af. “Doe je dat met je voeten?” Michiel wist dat dat wel met druiven kan, maar niet met Hollandse kost! De ouderwetse stampers zoals opa en oma die ook in de keuken hebben, waren de oplossing. En de geitenkaas leidde tot een opsomming van alle soorten kaas die de kinderen kennen: schapenkaas, buffelkaas, komijnekaas, oude kaas. “En kamelenkaas!” bedacht Dechanario. Hij was wel eens in Egypte geweest en had daar kamelenmelk gedronken. Of ze er ook kaas van maken? Wij weten het niet, weet jij het soms?!

 

 

 

 

 

Geef een reactie