28-11-2018 Pepernoten&verkering

En weer ontvangen we een jarige die haar feestje al eens bij ons heeft gevierd. Het is zo leuk om te zien hoe een kind gegroeid is en om weer even bij te praten! ( en te koken natuurlijk..!) Babette is nu 9 jaar en een stuk groter dan 2 jaar geleden. Wat is er veel gebeurd. Een ondeugend tweelingbroertje – en zusje erbij gekregen, veel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes ook! We maken allerlei gerechtjes die Sinterklaas heerlijk zou vinden: een toetje met room, druiven en pepernoten, een peercrumbletaartje met speculaas en natuurlijk ook pepernoten. Het ruikt heerlijk en er wordt uit volle borst gezongen voor de Sint.* Hoe vieren de kinderen Sinterklaas op school? Ze hebben lootjes getrokken en maken surprises. Een paard van de Sint van grote dozen, een voetbalveld, een groot hart,.. “Voor wie is dat hart?”, vragen wij. Voor de verkering! En dan blijkt dat ze allemaal verkering hebben; de jarige met Yannick ( die er serieus bij knikt) en Broes met het meisje dat op school naast hem zit.  Sanne heeft het net uitgemaakt: ze vond ineens dat haar vriendje stom deed en klaar was het. Kijk, zulke verhalen hadden ze twee jaar geleden nog niet te vertellen!

* Wil je horen wat de kinderen zongen? Ga naar ons facebook en luister naar het fragment!

517452A5-D902-454E-A361-67D94B404072

Geef een reactie