12-12-2018 Wij hebben er 10!

In een winters Drrroomland ontvangen we Imene en haar vrienden en vriendinnen. Opwinding alom; de Sint is net weg, kerst nadert en dan ben je ook nog eens jarig en geef je een kookfeest in de Kinderkeuken! De kinderen hebben er in ieder geval heel veel zin in! Kookervaring hebben ze: pizza’s, soep, pannenkoeken en pasta heeft een aantal al eens gemaakt. Maar vandaag gaan we voor 3 taartjes, die heel lekker en stiekem ook nog eens hartstikke gezond zijn. En dan komen de verhalen: Doud mocht op school de piek in de boom zetten. Daarvoor moest hij wel op een stoel staan. De juf is hartstikke lief. ( We hopen dat ze dit leest)! En Guusje zingt een lied over haar eigen naam. Tussen het koken door gaan we naar buiten, de groentetuin in. Het grote vogelhuis voor de uil wordt bewonderd en ze gaan op zoek naar 10 groentes, die nog in de winterse tuintjes staan. Het is een flink speurwerk, maar ze vinden ze: pompoenen, spruitjes, rode kool en nog veel meer! Trots gaan ze naar huis met hun gevulde bakkersdoosjes. En de kippen hebben ook een fijn kerstmaal, want die krijgen de restjes!

4129BBB6-A092-48CC-BEA4-8FBB2E567803
Kerstmaaltje voor de kippen!

Geef een reactie