16-2-2019 Kousenband!

De maandelijkse kooklessen zijn een feest waar de kookjuffen van Kinderkeuken Rotterdam zich altijd weer op verheugen. Wat is er nou leuker dan een keuken vol enthousiaste mini-koks?! Gisteren maakten we Surinaamse roti en de voorpret begon al bij het inkopen voor de lessen. Bij de toko kreeg de kookjuf een lesje in masalakruiden (het mengsel dat het sterkste ruikt is het best van kwaliteit) en Surinaamse groentes; of ze al wist hoe je okra klaarmaakt? Na de belofte dat ze terug zou komen om te vertellen of de kinderen hun eigengemaakte roti lekker vonden, verliet de kookjuf met een tas vol verse kousenband en kruiden de winkel. De ingrediënten waren top; nu samen met de kinderen aan de slag! En ja, er waren slimmeriken bij die wisten wat kousenband is; eigenlijk een hele lange boon. Je kan er van alles mee, bedachten de kinderen; een knoop erin leggen, ermee zwaaien als een lasso of gewoon in stukjes knippen en in je roti stoppen! Giliany leerde ons dat een rotipannenkoek een rotiplaat heet. En dat het in stukjes scheuren van gegaarde kip “pellen” heet. Zoe liet ons foto’s zien van haar huisdier, dat in Suriname in het wild voorkomt: slang Pinky. We kwamen helemaal goed in de stemming toen de Surinaamse muziek aanging. Daan stond te swingen bij de pan! De ouders kwamen op de heerlijke lucht af terwijl de kinderen trots stonden te bakken. Om het helemaal af te maken vijzelden ze er nog een lekkere sambal bij. Het resultaat? Volgens Elize en Zoe hemels. En dat gaan we vertellen in de toko!

7D0F6A5D-B040-4DB7-B3DE-08B64134671B

Geef een reactie