14-3-2019 Nasi in een tassie

De leerlingen van Basisschool de Wiekslag in Bleiswijk zijn druk bezig met het project Wereld. Ze hebben landen “geadopteerd” en zoeken wereldwijd van alles uit, zoals godsdienst, familieleven en eetgewoonten. En toen werd dus contact opgenomen met de Kinderkeuken! Of we een kookworkshop wilden verzorgen. En als we dan toch kwamen, dan maar gelijk voor groep 3 t/m 8! Gisteren was het zover; we kregen de centrale middenruimte tot onze beschikking en maakten er een grote keuken van. Of was het een toko? Het werd een gezellige dag, want met zijn allen koken is echt heel leuk! 177 kinderen (plus alle juffen en meesters) maakten nasi, met verse groentes. Die moesten ze dus eerst zelf halen in de “winkel”. Vervolgens werd alles gesneden of geknipt en vijzelden ze pinda’s en kokos. Toen moest alles nog gebakken worden, met rijst erbij natuurlijk. En kroepoek! De grote uitdaging kwam aan het eind van de workshop; ieder kind kreeg een set chopsticks mee. Wij kookjuffen van de Kinderkeuken denken dat het helemaal goed gekomen is; het eten met stokjes! 

Geef een reactie