11-10-2020 Koken als de Romeinen!

Ave kinderen van groep 5! We gaan terug in de tijd; welkom in de Romeinse Kinderkeuken! En wat aten de Romeinen eigenlijk? Daar konden de leerlingen van de Michaelschool een hoop over vertellen; fazantentongetjes, pauwenhersenen en brrr; gevulde relmuizen! Ze gingen met iets minder exotisch Romeins eten aan de slag. De “gewone” Romeinen aten veel vis en eieren, dus maakten ze een patina con uovo (een ronde schotel met een eieromelet), tonijnsalade, een meloenspies en pompoensoep, want dat kenden ze in die tijd ook al. Het hele prandium (lunch) werd in stijl, dus liggend aan tafel, genuttigd. Met een muisje als toetje! Tijdens de kooklessen zaterdag maakten we ook pompoensoep, maar dan de Thaise variant. Met een Thais omelet en hummus om lekker op brood te smeren. Rare dingen, die kikkererwten, maar je maakt er superlekkere smeerseltjes van!

Geef een reactie