Kooklessen

Heeft u thuis een kleine kok die lekker aan de slag wil in de keuken en alles echt zelf wil doen? Dan is hij of zij van harte welkom bij onze kooklessen! Een kookles duurt een uur en heeft steeds een ander thema zoals Valentijnsdag, de lente, Spanje, picknick of kerst. Al het zelfgemaakte lekkers gaat met de trotse kok mee naar huis in een warmhoud- of bakkersdoosje. Recepten ook natuurlijk, zodat thuis alles nog eens nagekookt kan worden.

Kneden, snijden, bakken, (pasta) draaien, raspen; alle technieken komen tijdens de lessen aan de orde. Ingrediënten worden uitgetest en geproefd. En: wat je zelf hebt gemaakt is gewoon veel lekkerder! Een jongetje riep eens trots: “ Ik wist niet dat ik zo lekker kan koken!”

Ga naar ons blog op deze website en proef de sfeer van onze kooklessen!

Kooklessen

We geven weer kooklessen in het nieuwe schooljaar!

De kooklessen zijn gepland op zaterdag 12 september, zaterdag 10 oktober en op zaterdag 14 november van 11.30-12.30 of van 13.15-14.15 of van 15.00-16.00 uur

Kosten per kind €11.00, inclusief limonade en iets lekkers. Heb je een een Rotterdampas? Dan krijg je korting en betaal je €8.25. Inschrijving is individueel en per kookles. Leeftijd: vanaf 6-12 jaar, begeleiding is niet nodig. Wij houden rekening met diëten en allergieën en zorgen voor een halal en een vegetarische variant van de gerechtjes die de kinderen maken.

Locatie: Kinderboerderij De Wilgenhof, Ringdijk 76 Rotterdam-Schiebroek. De boerderij ligt aan het eind van het wandelpad. Parkeren is mogelijk op de Ringdijk en in de straten erachter. Na het koken kan je nog naar de boerderij, spelen in de speeltuin, een ijsje halen in het theehuisje en natuurlijk alle dieren knuffelen! 

92c837bc-101c-49e5-a0e2-36afc894715e

Kookfilmpjes! Minikoks opgelet! Jullie gaan aan de slag met superlekkere gerechten van Kinderkeuken Rotterdam! Wij laten zien hoe het moet in onze kookfilmpjes. Ook heel leuk; elke maand wordt er speciaal voor jullie voorgelezen vanuit kinderboekenwinkel de Kleine Kapitein! Je luistert dan eerst naar een verhaal en gaat er daarna over koken! Je vindt onze filmpjes op Facebook en Instagram. De recepten lees je na op deze website. bc571c0a-938b-4316-ae51-1b02b8ad07f8 2

Kinderkeuken Rotterdam volgt de richtlijnen van het RIVM en het beleid van de basisscholen in verband met de corona crisis.