Over ons

Kinderkeuken Rotterdam verzorgt kooklessen, feestjes en workshops voor kinderen vanaf 4 jaar. Zelf pasta maken, een Indiase curry met kruiden uit de vijzel, een hartige quiche of een gezonde picknick; er is veel mogelijk. Kinderen kunnen vaak veel meer dan ze zelf denken, en: wat je zelf maakt is gewoon veel lekkerder!

Je vindt de Kinderkeuken op vrijdag en zaterdag in Kinderboerderij De Wilgenhof. Tussen het koken door brengen de kinderen de groene restjes naar de dieren. Ze blazen dan gelijk even stoom af op de boerderij of in de bijbehorende speeltuin.

Op woensdag, vrijdag en zaterdag koken we in Drrroomland. Een prachtige oude tuin, waar biologische tuinbouw wordt bedreven. Kruiden knippen we zelf en ook de klimboom wordt bezocht.

Kinderkoken op 2 bijzondere, groene locaties; spelenderwijs ontdekken de kinderen waar de ingrediënten vandaan komen van hun lekkere (en gezonde) gerechtjes!

Over ons foto                                   
Kruiden knippen voor je hartige taartje!

Wie zijn we?

Mirjam heeft jarenlange ervaring in de sales en marketing bij diverse grote commerciele bedrijven. Ze vond het altijd heel leuk om klanten te bezoeken en op beurzen te staan. Om de verkoopresultaten te vergroten bedacht ze diverse ludieke marketingacties. Haar motto is originaliteit en creativiteit. Ze start in 2010 een kinderkookbedrijf waarbij ze haar creativiteit ook weer kan benutten. Ze vindt het heerlijk om in de pannen te roeren. Recepten en kookthema’s te bedenken voor kinderen, die qua uitvoering zoveel mogelijk diverse handelingen hebben. Sinds 2013 werkt ze samen met Saskia en krijgt de Kinderkeuken haar huidige vorm. Ze hebben samen al vele mooie projecten met succes afgerond. “Voor mij is de Kinderkeuken een heerlijke uitlaatklep waarbij ik mij volledig kan uitleven. Het is altijd weer een uitdaging om kinderen die bepaalde dingen niet lekker vinden toch te stimuleren om het in ieder geval te proeven. En dat ze daarna roepen dat het heerlijk is!”

Saskia is vanaf september 2022 tot januari 2025 niet actief bij de Kinderkeuken wegens werk in het buitenland.