23-8-2019 ZOOcamp

Kinderkeuken Rotterdam is aan de kook op een van de tofste plekken van Rotterdam: Diergaarde Blijdorp! Daar kunnen kleine dierenfans elk weekend kamperen in de kamelenwei, met het ZOOcamp. Er moet natuurlijk ook gegeten worden, dus koken ze met de Kinderkeuken hun eigen maaltje. Veel ingrediënten lusten de dieren ook wel; orang oetans zijn bijvoorbeeld dol op uien en knoflook.  De kinderen maken er, met tomaten natuurlijk, ketchup van.  Ze maken ook een fruitspies, met meloen, abrikozen, munt en nog veel meer fruit. Ara’s mogen geen avocado, leren we van de dierenverzorgers, dat is heel giftig voor ze. En dan weet een kleine ZOOcamper te vertellen dat ara’s in het wild klei eten; om giftige stoffen te filteren. Wat knap, hij wordt vast de opvolger van Freek (in het wild)!

IMG_4784

 

 

Geef een reactie