20-5-2019 Een dichteres bij de kookles

Stel, je komt in Nederland wonen, gaat naar de basisschool, en spreekt nog geen Nederlands. Daar weet #teameducatieaandenijssel wel raad mee! De ABC-club is een initiatief van #bibliotheekaandenijssel en ontvangt wekelijks 20 kinderen van verschillende scholen. Ze krijgen extra taalondersteuning. Dat doen ze door superleuke uitjes te organiseren, waarbij de kinderen heel veel nieuwe woorden leren. Ook Kinderkeuken Rotterdam verzorgde een uitje! We gaven de kinderen een kookworkshop op de Pieter Basschool. Eerst noemden ze alles op wat je nodig hebt om te koken; een pan, mes, schort en oh ja; je moet je handen eerst wassen. Nadat dat was gebeurd gingen ze naar de ingrediëntentafel. Wat zijn bonen en hoe ziet tauge eruit? Alle woorden werden bij de juiste groentes gelegd. En toen gingen ze aan de slag. En hoe! Ze sneden, knipten, vijzelden,en bakten erop los. En lieten ondertussen elkaar van alles proeven. Earth uit Korea wist precies hoe tauge smaakt en het fruittoetje was al op voordat ze weggingen. Uiteindelijk werd alles ingepakt in een mooi versierd tasje. Waar prachtige teksten op stonden. Frediane schreef: “Als je kookt denk je dat je danst”. Daar waren de kookjuffen wel even stil van. Het was een supermiddag met de kinderen van de ABC-club! 

Geef een reactie