10-6-2019 Gastheren -en vrouwen in de dop

Wat een keus! Muziek maken, speksteen snijden, met techniek een lichtje maken dat het ook echt doet, schilderen en koken natuurlijk! Jenaplanschool De Kwakel in Berkel organiseert elk jaar een keuzemiddag met superveel workshops waaruit alle kinderen van de hele school kunnen kiezen. Kinderkeuken Rotterdam was erbij en maakte met 20 enthousiaste kinderen lasagne. Snijden, draaien, zelf echt bakken,.. de school rook heerlijk!  Vervolgens ging de Kinderkeuken naar Schiedam, naar basisschool De Taaltuin. Kinderboekenschrijfster Sanne Rooseboom presenteerde daar haar nieuwe boek; “Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis”. Alle kinderen van groep 6,7 en 8 plus een aantal belangrijke gasten waren erbij. Bij zo’n officiële presentatie horen natuurlijk lekkere hapjes. En die maakten de kinderen van groep 8! Schalen vol empanada’s, mini-tortilla’s, wortelcakejes, wraps en smoothies. Ondertussen vertelden ze de kookjuffen over het Suikerfeest, dat net was afgelopen. Je wenst elkaar dan “Eid Mubarak” en krijgt de hele dag visite. Heel gezellig en lekker voor ons ook, want wij snoepten mee van de heerlijke koekjes die mee naar school waren genomen. Als volmaakte (en trotse!) gastheren – en vrouwen serveerden de groep 8ers hun zelfgemaakte lekkers. En als klap op de vuurpijl kregen alle kinderen het nieuwe boek cadeau. Kinderkeuken Rotterdam wenst alle kinderen heel veel leesplezier!

Geef een reactie