14-10-2019 Junior en senior chefs in de Kinderkeuken!

Wat een verrassing! De peuters van kinderopvang Frida Dida hadden ineens een klein moestuintje, midden in de keuken! Kinderkeuken Rotterdam kwam met ze koken. Ze luisterden naar het verhaal over de moestuin van Nijntje. En gingen, net als Nijntje, scheppen, harken en gieten. En ja hoor, er groeiden echte worteltjes in het tuintje! Iedere peuter oogstte er eentje en toen gingen ze koken; eerst (voorgegaarde) aardappels, wortels en pompoen in stukjes snijden. Daar hebben we veilige kindermesjes voor. En daarna samen stampen, in grote pannen. Het werd een lekker herfstig stamppotje. Met een fruitegel erbij, want die liep ook door de moestuin!
Bij de kooklessen van afgelopen zaterdag moesten de juniorchefs juist heel precies en nauwkeurig aan de slag; ze maakten sushi! En van de junior naar de seniorchefs..zondag vierde een familie de 85e verjaardag van oma bij Kinderkeuken Rotterdam. Ze maakten onder onze hoede een Italiaanse lunch. Die lieten ze zich smaken, met zijn allen aan een lange tafel en een trotse oma in het midden. Supergezellig!

06d312d0-4dec-42e2-9622-af3a345c91e8

Geef een reactie