24-11-2019 Afrika!

De groepen 8 van de Sint Michael zijn druk met het project Afrika. Ze focussen zich op midden-Afrika; wat is het klimaat, wat voor invloed heeft dat op de mensen die er leven; hoe wonen ze, wat is hun bron van inkomsten? En: wat zijn hun eetgewoontes? Voor deze vraag werd de Kinderkeuken ingeschakeld. Eerst maakten ze beslag voor injera’s, dat zijn een soort zure pannenkoeken die gebruikt worden als bestek, bord en voedingsmiddel. De volgende dag was het beslag gegist en kon er gebakken worden. De kinderen maakten ook tsebi dorho, shiro, en alicha?! Ofwel hete kip in rode saus, kikkererwtendip en salade! Die aten ze in stijl, met zijn allen etend uit een grote schaal, op. Zonder bestek, maar met injera. Er gingen ook bakjes mee naar huis; kunnen ze daar ook proeven!

PHOTO-2019-11-20-14-26-48

Geef een reactie