8-12-2019 Tajerblad!

Maandelijks koken we met de kinderen van BSO Partou in Rotterdam-Bergpolder. Of we ook eens bij de vestiging in Ouderkerk aan den IJssel een kookles wilden geven? Tuurlijk wil de Kinderkeuken dat! Wat een gezellige club kinderen om mee te koken. En wat een enthousiasme; of we gauw weer terug wilden komen! (doen we; op 2 januari!)

We vierden ook nog de verjaardag van Simran, met een kookfeestje. Het werd vegetarische lasagne, gevuld met heel veel verse groentes en kruiden. Die werden geproefd en besnuffeld; verse tijm, salie. En rozemarijn; die rook volgens Djinti naar de tuin van haar oma! Maar hoe heten al die kruiden eigenlijk? Simran wist alle namen op te noemen. En Simrans moeder leerde de kookjuf over Surinaamse spinazie of tajerblad, een smaakvolle, grovere variant van Hollandse spinazie.  Daar gaan we zeker mee koken!

IMG_5470

 

Geef een reactie