26-1-2020 Kikkers in de puree?

“En wat is dit, denken jullie?” De kinderen van Ontdekrijk uit Capelle krijgen elke maandag kookles. De Kinderkeuken komt naar hun school en ze hebben al van alles gemaakt; nu een pitabroodje, gevuld met zelf geknede falafelballetjes. En ja, dan sta je ineens met je handen in de kikkererwtenpuree! Alleen het woord spreekt al tot de verbeelding, zeker omdat de puree groen is, door de munt en de peterselie die erin zitten. Na de eerste aarzeling gaan ze los en draaien ze prachtige balletjes. Die worden gebakken en dan natuurlijk geproefd. En?   “ Super lekker kookjuf, mogen we alles gelijk opeten?” is de reactie. Het is een gek woord, maar een heel lekker balletje!

Zaterdag kwam Lisa naar de kinderboerderij, om haar kookfeestje te vieren. Ale kinderen hadden alvast een door de jarige gemaakte menukaart bij zich. Lisa’s bijnaam is pastamonster, dus ze draaiden hun eigen pastavellen en maakten er een heerlijke lasagne van. We hopen dat het het pastamonster heeft gesmaakt!

IMG_5804

Geef een reactie