6-2-2022 Chinees Nieuwjaar in de Kinderkeuken!

Afgelopen dinsdag begon het Chinese Nieuwjaar en dat werd ingeluid met drakendansen, muziek en heel veel lekker eten. Je raadt het vast al; de kooklessen staan deze maand in het teken van China. Gisteren gingen de minichefs in de Kinderkeuken enthousiast aan de slag met wontons, gevuld met garnalen en groentes. Ze mochten ze ook zelf stomen en Ottelien wist precies hoe dat gaat: “Er komen wolkjes van het hete water, die maken je eten gaar,” vertelde ze. Precies, de kookjuffen hadden het niet beter kunnen uitleggen! Bij de wontons maakten ze soep. En sambal van gebakken rode pepers, ui en knoflook, plus een snufje trassi. Een uitdaging voor de ogen (huilen!) en neus (“juf, de trassi ruikt naar kattenvoer!”). Ze maakten de Chinese kookles in stijl af en schreven 请享用 op hun maaltijdtasje. Wat dat betekent? Kijk maar naar het tasje van minichef Magali! 

Geef een reactie