16-5-2022 Kinderkeuken=Seniorenkeuken!

Ja, jullie zien het goed; Kinderkeuken Rotterdam veranderde vandaag even in Seniorenkeuken Rotterdam! We waren bij Stichting de Moutery in Schiedam, waar senioren activiteiten kunnen doen zoals schilderen, yoga, gym en koken dus! Het was al lang een wens van de Kinderkeuken om ook met senioren te koken en wat was het leuk! We dronken eerst koffie met 7 vriendelijke dames en dat was gelijk zo gezellig, dat we toch ook maar eens aan de slag moesten gaan! De kookjuffen legden uit dat ze graag uit allerlei verschillende culturen koken en daar waren de dames het helemaal mee eens. Ze maakten minestronesoep, couscoussalade, pitabroodjes en wortelcupcakes. 

Wat hadden we veel kookervaring in de keuken! Er werd gebakken, gesneden, gemixt en kritisch geproefd. En ondertussen zongen we mee met liedjes die we allemaal kennen: tulpen uit Amsterdam, het tuinpad van mijn vader, de glimlach van een kind…

Mooie verhalen hoorden we ook, want zo gaat dat in de keuken, bij jong en bij oud!

Geef een reactie