7-4-2019 Dat wordt weer boodschappen doen!

We kookten al uit Italië, Suriname en Vietnam tijdens de kooklessen in de Kinderkeuken. Gisteren was Marokko aan de beurt, de kinderen maakten pitabroodjes met groente, fruit en falafelballetjes. Die kneedden en bakten ze zelf natuurlijk. Eerst werden de kikkererwten eens goed bekeken; “Zijn het een soort boontjes?”  en vervolgens een doormidden gesneden granaatappel. De pitjes werden direct goedgekeurd. En de falafelballetjes ook! Sommige balletjes haalden het broodje niet, die werden al gelijk opgegeten. Ondertussen dronken ze muntthee en aten ze stukjes simit (brood). Gezellig! Ze raspten ook nog komkommer, om een lekker sausje te maken met yoghurt en dadelstroop erbij. En de dieren op de boerderij aten hun buiken rond van alle resten die de kinderen brachten. De moeder van Anne verzuchtte; “Nou, dat wordt weer boodschappen doen morgen, ze maakt het recept van de kookles de volgende dag altijd gelijk nog een keer.” Dat vinden wij kookjuffen natuurlijk leuk! 

lekker, die granaatappelpitjes!

Geef een reactie