12-4-2019 Lekker fit!

Basisschool de Horizon uit Ommoord is een lekkerfitschool. En de afgelopen week was het lekkerfitweek! Dat betekende een week vol met sport en gezond eten natuurlijk. En daarvoor volgden de groepen 1 t/m 4 kookworkshops bij Kinderkeuken Rotterdam. Groep 4 kwam naar de biologische tuin Drrroomland en bezocht de groentetuin. Hoeveel groentes piepen er al boven de grond uit? De kinderen zagen er veel en plukten ook een rozemarijnnaaldje, want kruiden kenden ze ook al. Dat stopten ze in hun zelfgebakken tortilla. De groepen 3 kwamen naar kinderboerderij de Wilgenhof, daar maakten ze een gezond toetje en een wrap met allemaal lekkere groentes en fruit. Bij sommigen werd het bijna een schilderij, eigenlijk zonde om op te rollen! Er werd op de boerderij niet alleen gekookt, maar ook gevist, naar slootdiertjes. Ook de kleuters deden mee aan de lekkerfitweek en kwamen een handje helpen op de boerderij. Ze borstelden de geitjes, veegden de stal aan en gaven de kippen eten. Ook maakten ze een lekkere maaltijd, met als toetje een fruitegel. Die was eigenlijk te lief om op te eten! Het was een supergezellige lekkerfitweek. Wat kan gezond eten toch lekker zijn, zeker als je het zelf hebt gemaakt! Alle minichefs van de Horizon mogen trots zijn op zichzelf!

eerst lekker koken en dan op zoek naar slootdiertjes!

Geef een reactie