17-6-2019 Kookwoorden

Kinderboekenschrijfster Sanne Rooseboom boft; verleden week gaf ze een superleuke  boekpresentatie bij basisschool de Taaltuin, over haar nieuwe boek “Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis.” En de week erop organiseerde de school een tentoonstelling, speciaal over haar. Nu waren de kinderen van groep 5,6 en 7  verantwoordelijk voor de catering! Ze maakten pitabroodjes, Mexicaanse wraps, pastasalade en nog veel meer, met Kinderkeuken Rotterdam. We startten met een mini-les over keukengerei en hoe je daarmee werkt. Hoe houd je je mes vast? En hoe heet zo’n ding waarmee je in een pan bakt? Een pannenstok! Hartstikke goed woord, beter dan spatel eigenlijk! En een vijzel? Ja, dat is een vermorzelaar. En iemand die goed kan snijden is een Snijkoning! Wat een goede woordvondsten allemaal, de school heet natuurlijk ook niet voor niks De Taaltuin! Afgelopen zaterdag vierde Abel zijn kookfeestje in de Kinderkeuken en hij was heel trots op zijn bakkersdoos vol met lekkere taartjes. Ja, hij wilde zeker wel even poseren voor de foto! En vertrouwde de kookjuf gelijk zijn droomwens toe; koken, bij “De taarten van Abel”, op TV. De oproep is bij deze geplaatst!

Geef een reactie