Herfstvakantie in de Kinderkeuken Rotterdam.

Het is herfstvakantie bij Kinderkeuken Rotterdam. We hebben een leuke activiteit voor groot en klein! Wist je dat de egel behoort tot de diersoorten die een winterslaap houden? Voor de bouw van zijn nestje, gaat de egel op zoek naar een schuilplaats onder een stapel hout, bladeren of een struik. Wil jij hem daar een beetje bij helpen? Zoek een schuilplaatsje bij een rustig hoekje in de tuin, of moestuin, afgeschermd tegen regen, wind en kou. Zet er een omgekeerd houten kistje met aan 1 kant een opening van ca. 10 cm. neer, dat wordt zijn ingang. Bij het kistje leg je wat hooi, bladeren, takjes, mos waarmee de egel zijn huisje kan inrichten. Laat het hem zelf doen, hij zal het leuk vinden om aan de slag te gaan en zo een warm winterhuisje te bouwen! Je stekelige vriend zal je dankbaar zijn door zich in de lente te goed te doen aan de naaktslakken en andere ongewenste indringers die schade aanrichten in je tuin of moestuin. Vind je het leuk om zelf ook nog een egeltje te maken? Pak een peer van de fruitschaal, prikkers, rozijnen, druiven en maak er een mooi exemplaar van. Geniet van je herfstvakantie!

Geef een reactie